Viikonloppujen huono puoli on se, että silloin on kaikkein vaikein pitää syöminen kohtuudessa. Kalorit jäivät varmaan alle 1000 kcal enimmilläänkin, mutta puntari näytti +1 kg. Toivotaan että tuossa on suolessa olevaa tavaraa edes 800 g.

Johtuukohan tästä iästä, että nyt on ystäväpiirissäni monta masennukseen tai burnoutiin sairastunutta ihmistä? On tosi surullista kun lähellä sairastuu ensin toinen pariskunnasta ja toisellakin on jo mielialalääkitys päällä. Täytyy kovasti toivoa, että paha masennus ei "tartu" toiseen vanhempaan, sitten ollaan lasten kanssa ihmeessä.  Lähetän heille Reikiä ja yritän edes kuunnella. Siinä menee raja. En jaksa ottaa osaa heidän arkensa järjestelemiseen ja muuhun käytännön työhön. Oma pihamme ja kotimme on kaukana esimerkillisestä; lehdet on haravoimatta jne. Ei olisi omille lapsillekaan reilua, että äiti häsäisi ympäri kyliä auttamassa muita ja oma koti ja sen ympäristö olisi niin kamalassa kunnossa, ettei kehtaa edes ystäviä kutsua kylään.

Mutta omien kotitöiden ohessa voin kuunnella puhelimessa ystävien murheita, kirjoitella heille sähköpostia jne. Enkä aio kantaa huonoa omaatuntoa. Vähän se kyllä yrittää puskea mieleen, mutta häädän sen pois mielestäni.